ECO Grejanje!

Pokrećemo program “eko grejanja”, odnosno ekonomsko-ekološki program štedljivog grejanja koji podrazumeva promovisanje klima uređaja sa izuzetnom malom potrošnjom energije (struje) koje funkcionišu na bazi bio razgradivog R32 freona.

Da bi klima stekla status eko grejanja potrebno je da bude u klasi A+++ i R32 bio freonom.

Takve klime će na sebi imati pored standardne AC Instalacije Srbobran deklaracije i “eko grejanje” deklaraciju.

Čuvajmo životnu sredinu i smanjimo potrošnju struje. 😊

STA JE R32 FREON

Freon R32 je rashladni gas i koristi se za rad klima uređaja. Klima uređaji, preko rashladog gasa, prebacuju toplinu, tako što gas cirkuliše između unutrašnje i spoljašnje jedinice, zato je rashladni gas izuzetno bitna komponenta kada govorimo o klima uređajima. Kada vaša klima prestane da izduvava hladan vazduh, veoma je moguće da joj treba dopuna rashladnog gasa. Dopuna rashladnog gasa se radi na nekoliko godina, u zavisnosti od vašeg klima uređaja. 

Freon R32 eco-friendly

R32 rashladni gas je najmanje štetan od svih rashladnih gasova na tržištu, čak 30% manje štetan od gasa R410A koji je i dalje dominantan na tržištu. Freoni starijih generacija poznati su po tome što uništavaju ozonski omotač, međutim freoni koji su trenutno dozvoljeni za upotrebu nemaju negativan uticaj na ozonski omotač. Negativan uticaj freona na životnu sredinu procenjuje se preko Potencijala globalnog zagrevanja (GWP – Global Warming Potential) jedinice koja poredi uticaj različitih gasova na globalno zatopljenje. GWP freona R32 iznosi 675, dok GWP freona R410A iznosi 2090.